Sunday, February 19, 2006


DEMONSTRASI & BOIKOT ?

Dek kerana kartun drpd akhbar Denmark yg menghina Rasulullah S.A.W umat Islam satu dunia berdemonstrasi. Termasuklah Malaysia. Alhamdulillah, umat Islam masih punya sensitiviti dan rasa sayang pada baginda. Kebanyakkan negara umat Islam mengambil sikap utk memboikot segala barang yg berasal dr Denmark. Syabas umat Islam !


Cuma aku masih menunggu bilakah giant factory of Carlsberg ( Ada org yg tak tau Carlsberg tu apa ke ? ) yg berada di tepi Lebuhraya Persekutuan itu nak di tutup !

Cukai Carlsberg setiap tahun antara yg tertinggi pulangannya kpd kerajaan ( Coz terlalu ramai di Malaysia ini yg menggemari air kencing iblis itu ). Setiap tahun juga kita bermohon agar negara ini sejahtera dan diberkati-NYA. Habis tu..duit cukai yg "AMAT BERSIH" itu masuk dlm perbendaharaan negara, apa cerita. Mengundang berkat atau bala' ?

Setiap tahun juga kakitangan awam beroleh bonus termasuklah aku. Tapi pihak kerajaan mungkin ada jawapan yg bagus di Padang Mahsyar kelak jika di tanya mengapa menggunakan sumber yg haram ini utk setiap rakyatnya.

Dalam dok marah2 kat Denmark..demonstrasi..maki sana sini..cukai Carlsberg sapu juga...dunia..dunia...

Nota kaki
*Carlsberg adalah arak yg berasal dari negara Denmark.
*Kilangnya amat besar nun di tepi lebuhraya persekutuan
*Penaja Kelab Bolasepak Liga Perdana Inggeris LIVERPOOL. ( Penyokong Liverpool jangan marah nanti kena jual ! )

No comments: