Wednesday, May 18, 2011

Kerana ia adalah Android

Android ? Apa jadah makhluk tu ?
Sememangnya sebelum ini, Pakcu tak ambil pusing tahu langsung berkaitan sistem operasi handphone itu. ( Dulu ingatkan android ni tiada kaitan dgn handphone )
Maaf daku tidak berminat :)


Gambar daripada : http://kaylizard.blogspot.com

Bagi Pakcu, cukup la handphone nokia di tangan. kamera 3.2 megapix. Skrin warna. Boleh MMS dan adakala layan website untuk tengok result bola di livescore.com.

Tapi akhirnya, setelah mengenali android drpd majalah initial ( jangan baca majalah ini jika anda takut dirasuk jembalang android )  barulah Pakcu tahu apa makhluk android nih. ( campur Google sikit ).

Then berkenalan pula dengan seorang sahabat bernama Suleyman Akhlaqan, maka semakin jelas apa itu android. Sudahnya, android didahulukan, handphone lama dikedaikan. ( Majalah initial memang hampeh !! )

Walauapapun. Tidak kenal..maka tiadalah chenta.
Sudah pakai baru tahu seronok atau tidak.
Bagi Pakcu, ia gadget/handphone yg multipurpose. Boleh bikin macam-macam.

 Gambar Hiasan : Xperia Arc, ternipis dunia 
sebelum takhtanya dirampas oleh Samsung Galaxy S II

Jadi notebook( surfing ). Kamera. Kompas Kiblat. jadual waktu solat. Buku Nota.Radio. Mp3 player. Video player. Kamus. Quran Kecil. Terjemahan Al-Quran. Al-Ma'thurat. BMI counter. Stopwatch. Jam loceng. Peta Jalanraya....apa lagi..? Letih nak menyebut..

Kesimpulannya ia memang betul-betul teman akrab yg "smart" jika anda benar-benar "smart" menggunakannya.

p/s : Keburukkan. Selain mengasyikkan, bateri cepat habis jika surfing. Jika penggunaan biasa maka ia bertahan selama sehari setengah. :)

3 comments:

SulaimanAhmad said...

he he he. welcome.

Zaid Akhtar said...

itulah gambar peria buruk yg bakal dibuang

PakCu said...

mana ada buang..elok je ni ha..xperia x10 mini hehe.
nak beli xperia arc mana mampu wehh...maunya makan kuaci tiap hari