Saturday, January 03, 2009

Menyambut Tahun Baru ?

Lama tidak mengemaskini. Kebizian barangkali ? Mungkin ada benarnya. Apa2 pun belum lambat utk mengucapkan Selamat Tahun Hijrah 1430.. Selama itu berlalunya Hijrah Rasulullah S.A.W. Selamat tiba 2009 selama itu juga usia kelahiran Nabi Isa alaihissalam.

Malam tahun baru cadangnya mahu bersama sahabat karab ku( karib plus akrab ) :) Sirap di ibukota. Namun lantaran tugas yg mengejar, menghimpit, hasrat dibatalkan. Lain kali aje la. Agak terkilan juga kerana tak dapat join Group Badar ( Badan amar ma'ruhf nahi mungkar ) bagi memastikan muda mudi segera bersurai daripada menayang lakuan tidak senonoh mereka.

Aku ke Kuantan bertemu rakan guru. Meminta khidmat nasihat utk menghadapi sesi baru persekolahan.

Dalam pada itu rupanya ada makhluk yg menyambut tahun baru 2009, dalam rumah aku. Sungguh kurang ajar lagi laknat !

kayu bawah tingkap di umpil, dan mereka berjaya lolos ke dalam. Kalau dah semangat nak merampok,kayu keras macam batu pun berjaya dikopak. Dengan skru driver or kuku kambing barangkali ?

Hasil yg mereka perolehi ? Dari bilik aku hanya beberapa ringgit duit syiling bersama sekeping duti rm1 edisi lama yg saja ku simpan utk koleksi.

Agak malang buat housemate, tabungnya dengan anggarn 500 ringgit lebih berjaya dilarikan.
Tabung yang di modify daripada tabung gas air-cond kereta
( Beratnya tak usah tanya la ! ) ghaib walaupun biliknya dikunci ( Umpil lagi ! )

Rezeki belum ada setakat ini. Setakat ini la, mana tahu ada yang meraung2 minta ampun selepas ini, siapa tahu kan ? Polis tak dapat kejar, ramai lagi bala tentera Allah. Yang nampak, yang tak nampak semua ada. Pastinya perampok2 itu ( aku dpt info 3 orang ) tidak membaca entry ini. Tidak mengapalah jika ada rezeki maka kembalilah tabung itu. Jika tiada mungkin house mate aku boleh menukar ganti dengan segala dosa yg dia ada dengan perampok2 di akhirat sana, itu aje !

>>> Gambar : Almari plastik aku yg telah di alihkan. Asalnya ia berada di depan tingkap. 3 keping kayu dinding dikopak, tapi kini telah diperbaiki.

Pakcu : Tambah sakit hati ada harta milik kerajaan juga ghaib. Betul2 menyusahkan kami. Wahai perampok, susah kami, susah juga kalian nanti. Tunggu sahajalah !

No comments: