Wednesday, October 20, 2010

Brother Maher Zain Live in Concert


Di mana  : Auditorium MBSA Shah Alam
Tarikh  : 5 hari lepas dah hahaha
Jam     : 8.30 malam
Mood  : Layan bagus punya :)

Sudah 5 hari berlalu. Konsert Abg Botak Maher Zain sememangnya boleh dikategorikan sebagai konsert yg "syok layaann"..

Jauh-jauh datang, best sangat ke ? Kira orait la jugak. Berbaloi. Dan ada juga sedikit manfaat buat Rumah Raudatus-Sakinah yg menjadi penganjur. Rumah untuk anak-anak remaja yg tersilap jalan tak bisa di undur. bukan seperti terlajak perahu boleh di undur.

Tidak mengapalah yg penting mampu membentuk diri menjadi lebih baik drpd sebelumnya. Jangan putus asa dengan rahmat Allah. Jika ikut jumlah dosa..ramai lagi hamba Allah yg berdosa tapi pengakhirannya menjadi wali-wali Allah dan orang2 yg beriman lagi bertaqwa.
Sama-sama kita perbaiki diri..Insya Allah..Insya Allah..Insya Allah..you'll find your way :)

Aura En. Maher ini cukup kuat. 8 lagu cepatnya macam 8 minit.
Terhibur. Dengar-dengarnya beliau akan kembali ke Malaysia Februari 2011 utk projek lebih besar. Filharmonik KLCC menjadi sasaran.
Mahu layan utk kali kedua ? Entah. Belum tahu lagi ! :)

Bro.MZ bersama 3 orang penyanyi cilik. Tapi hafal lirik Insya Allah tuh.
Budak2 nih kuat ingatan
Kena suruh masuk kelas Tahfiz belaka, bagus nih :)


Nota akhir : Memang layan ini showcase. Daripada layan Si Adam Lembik Lambert yg minat pd jantan tuh. Baik gua layan Bro. Maher Zain :) Insya Allah !

4 comments:

syuk said...

Brother Maher Zain ni memang best.. tapi aku nak tanya pasal Brader Rooney kau ni, apa cite?

PakCu said...

adik runi..
wait n c je la
either dia main atau tidak weekend ni.
Tak pernah aku tgk Pak Alex sedih bila nak kick player. Dia sayang kat wonder boy tuh..aset besar. Muda lagi

aset lain yg pernah kena kick kebanyakkannya umur dah nak masuk 30thn belaka or lebih 30.

walaupun dia ni menjalang kuat, habis hotel budget digeledahnya..tapi better dia stay kat Old Trafford. :)

walaupun dia nampak mcm shrek..tp 34 gol thn lepas x bisa di lupa.

syuk said...

Sekarang Hogson pun cuak kot2 MU nak rampas Torres dari Kop

Zaid Akhtar said...

Ambil la Torres tu.
:-) Teringin juga ke?

Rooney penggeledah hotel bajet tu bukan nak pindah sangat, tapi nak duit. Berlakon suruh Alex desak GlazerMU naikkan gaji.