Thursday, January 14, 2010

Kita Serupa :)


Pagi ini sementara menanti murid datang ke kelas, lagu kumpulan Headwind yg ngetop meletup suatu masa dulu ( kini pun masih segar.. ) menjadi pilihan sebagi halwa telinga.
Syahdu..syahdu. Mari kita hayati bersama :)





Kalau dapat ku petik bintang di awan biru
Kan ku sematkan ke dalam dada mu
Kalau dapat ku capai bulan mengambang penuh
Kan ku hadiahkan di hari jadi mu

Begitulah janji ku kepada mu
Walaupun kau hanya menunduk bisu
Ku tahu kau terluka kerana cinta
Oleh Reading yang menggila


Nasib kita serupa
Kalah F.A Cup dan kecewa
Mungkin dikau yang tiada menduga
Biar aku pilih mu beritahu
Mungkin dikau kan tak tahu
Betapa pilunya sukanya hati ku

Malah kau tuduh aku
Hanya menambah luka
Yang kini masih terus berdarah

Kita serupa... Kita serupa...
Hadir ku untuk mengubat menambah  luka wohh..
Kita serupa... Kita serupa...
Walau pun
hati ku Man.U   pernah di kecewa
 
Pakcu : Saya telah mngucapkan selamat maju jaya buat penyokong The Kop, namun doa tidak makbul. Bak kata Headwind, kita serupa..Bungkus di home ground sangat memedihkan. Untuk musim ini di kala team lain masih bersain merebut kejuaraan, Mr. Rafa pula berkira-kira utk merebut tempat ke-4. Sadis. Itupun seandainya Man.City, Spurs dan Villa tidak perform hingga akhir musim. 
They lost their confident,Self-believe. Should Rafa walks away ? Maybe Yes. Bagi peluang pd special one Jose Mourinho to do something miracle. 

Possiblity to lose Mr. Torres ? Yes, why not ?


p/s : Sorry ye Pool's Fan. Gurau je. Senggol-senggolan bak kata Mas Idayu :) 

3 comments:

Rusdi Abd Rahman said...

Pak Cu,
Entah apa yang jadi kepada Liverpool musim 2009/2010 ini, serba tak kena..., tapi biasalah hero sejati dan jitu seperti Liverpool ini kadang-kadang kena harungi cabaran sebegini, paling tidak pun kekecewaan Liverpool tidaklah sampai selalu menyalahkan pengadil seperti sebuah pasukan yang berjersi merah juga... hehehe...
Liverpool pasti bangkit untuk musim 2010/2011 serta akan mengejutkan dunia Eropah dan seluruh dunia nanti.

PakCu said...

blame ref adalah normal.lumrah.walaupun kalh,dah jadi tabiat dia mencari somebody utk d blame. mungkin juga dia jadi pengurus yg di benci, tp hasil di benci dia tetap maju, peduli hapa dgn kebencian ref serta kesatuan mereka..itulah kelebihan si tua pak alex..memang menjengkelkan bg setengah pihak. :)

pengurus terbaik utk 2 dekad ? ye, siapa lagi ? dia juga pernah melalui zaman suram.86-92 he got nothing. begitu juga tika arsenal dan chelsea mengungguli epl, 3 thn pak alex sepi tanpa gelaran..namun dia bangkit dgn 3 gelaran berturut di tgn :)
sir alex, what a marvellous acheivement u have done ?
always proud with u.

Anonymous said...

ye la tu cik amin.. sack rafa bukannya penyelesaian.. kne tukar owner baru betul.. no owner xtau ape2 pasal bola... hampeh tul kan bagus kalau tony fernandes beli liverpool... apepun liverpool will never walk alone... go kop..cd