Friday, May 08, 2009

Hari yang Gelap. Hitam. Pekat..untuk sebuah demokrasi.

Semalam aku merasakan demokrasi sudah tidak lagi dihormati. Kembali kepada keadaan " Tidak Bertamadun ".

Tuan Speaker yg patut dihormati diusung bagaikan mengusung mat gian di tempat serbuan polis. Tuan-tuan, itu dewan yg mulia. Jika kalian sudah tidak menghormatinya lagi, apalah ertinya.

Negara ini punya undang-undang, berpeganglah pd undang-undang. Bukan org lain yg buat undang-undang itu, kalian juga. Sudahlah undang-undang Allah kalian tak pandang sebelah mata pun, undang-undang kalian cipta sendiri juga mahu dilanggar. Benarlah, kalian sememangnya hanya layak utk tinggal di zaman batu dahulu bukan zaman sekarang !

Tinggal bersama-sama beruk-beruk di hutan kerna sememangnya kalian cintakan undang-undang rimba, siapa kuat maka dia yg berkuasa. Bukan begitu. Untuk itu saya menyeru, kembalilah kepada zaman bertamadun. Tindakan tanpa akal maka kalian akan kekal sebagai manusia yg hina.

Pakcu : Kembalikan kpd rakyat utk menentukan pemimpin mereka. Bagaimana jika kita pilihanraya semula ? Kalian setuju ? Pastinya tidak kerna kalian lebih kasihkan huru-hara daripada keamanan. Sungguh menyedihkan...

No comments: